Renzi: Itaalia ja Saksamaa on Austria piiriplaanile «täielikult vastu»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austria-Itaalia piir.
Austria-Itaalia piir. Foto: SCANPIX

Itaalia ja Saksamaa on täielikult vastu Austria plaanile ehitada Itaalia piirile tara, sõnas Itaalia peaminister Matteo Renzi neljapäeval peale vestlust Saksa kantsleri Angela Merkeliga.

«Me väljendasime enda täielikku vastumeelsust ning mõnel määral ka šokki meie Austria sõprade võetud seisukoha üle,» ütles Renzi Merkeliga peetud ühisel pressikonverentsil Roomas.

Austria on öelnud, et plaanib püstitada tara Brenneri piiripunkti, et suunata inimeste liikumist, vahendab Reuters. Brenner on üks neist piiripunktidest, mida immigrandid jõukasse Põhja-Euroopasse liikumiseks kasutavad.

Austria siseminister Wolfgang Sobotka sõnas eelmisel kuul Roomas, et hinnanguliselt kuni miljon immigranti on sel aastal Liibüast üle Vahemere liikumas. Itaalia sõnul on see arv oluliselt väiksem, kuigi rahulik meri võib suvel seda arvu kergitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles