Hispaania kohus esitas korralduse kahe Vene ametniku vahistamiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladislav Reznik.
Vladislav Reznik. Foto: SCANPIX

Hispaania kohus esitas määruse kahe kõrge Vene ametniku vahistamiseks seoses süüdistustega rahapesus ja kuritegelikku võrgustikku kuulumises.

Kohus taotleb Vene föderaalse uimastikontrolli agentuuri asepeadirektori Nikolai Aulovi ning Ühtse Venemaa parlamendiliikme Vladislav Rezniku vahistamist.

Kumbagi meest peetakse Vene presidendi Vladimir Putini liitlasteks.

Kokku on juurdluses Vene maffia tegevuse kohta Hispaanias kahtlusalusi 15, seisis sel nädalal avalikustatud kohtu dokumentides. Kõigi nende asukoht on teadmata.

Kohtunik andis vahistamisorderid välja 22. jaanuaril. Kohtu kõneisik ütles, et juhtum ei olnud salastatud, kuid see tuli avalikuks pärast seda, kui Hispaania päevaleht El Mundo avaldas esmaspäeval artikli, mis põhines kohtudokumentidel.

Kohtunik otsustas, et kolm kahtlusalust tuleb vahi all hoida ilma kautsjoni võimaluseta, kui nad tabatakse. Teised tuleb aga tuua Hispaaniasse küsitlemiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles