Pildid ja video: Putin korraldas antiiklinnas Palmyras üllatuskontserdi (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Venemaa president Vladimir Putin korraldas kontserdi Süüria antiiklinnas Palmyras, millest hiljuti sunniti taganema äärmusrühmitus Islamiriik.

Putini idee ajel antud kontsert toimus vaid üks kuu pärast seda, kui Süüria valitsusvägedel õnnestus Venemaa õhurünnakute abiga džihadistid sealt välja lüüa, edastab AFP.

Eile toimunud kontsert oli üllatus, sest sellest teatati vaid paar tundi ette. Palmyra Rooma ajast pärit amfiteatris olid kontserti kuulamas Venemaa ja Süüria armee juhid ja sõdurid ning kohalikud prominendid.

President Putin ei saabunud kohapeale kontserti kuulama, kuid ta tervitas kohal olnuid video vahendusel oma suvilast Sotšist. Putin tänas kontserdi korraldajaid, esinejaid ja kuulajaid julguse eest, sest kodusõja käes vaevlevas riigis on suur rünnakuoht.

Kontserdil esines Peterburi Maria teatri sümfooniaorkester, kandes ette klassikalist muusikat, eelkõige Johan Sebastian Bachi heliteoseid.

Orkestrit juhatas dirigent Valeri Gergijev, kes kuulub Putini sõpraderingi. Tšellot mängis Venemaa tuntud muusik Sergei Rodulgin, kes samuti on Venemaa presidendi lähikondlane.

Rodulgini nimi on läbi jooksnud ka Panama paberitest, mille järgi on tal seotus maksuparadiisides tegutsevate firmadega.

Rahvusvahelises meedias arvatakse, et Venemaa tahtis Palmyra kontserdiga tuletada meelde, millist rolli nad mängisid selle antiiklinna vabastamisel Islamiriigi käest.

Islamiriik lõhkus Palmyras mitu iidset, ajalooliselt tähtsat ehitist, kuid arheoloogide teatel on 80 protsenti linnast puutumata. Palmyra kuulub UNESCO maailmapärandi nimekirja.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles