Clinton: Trump tahab luua immigrantidevastase väljasaatmisüksuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA presidendikandidaat Hillary Clinton
USA presidendikandidaat Hillary Clinton Foto: SCANPIX

Demokraatide presidendikandidaadiks püüdlev USA eksvälisminister Hillary Clinton hoiatas eile, et vabariiklasest rivaal Donald Trump tahab luua väljasaatmisüksuse miljonite inimeste kinnivõtmiseks.

Clinton ütles Los Angeleses 5. mai pidustuste puhul peetud valimisüritusel valdavalt hispaaniakeelsele kuulajaskonnale, et parim viis selle ärahoidmiseks on tagada, et ta ei jõua kunagi Valgele Majale lähedalegi.

Demokraatide eelvalimisi juhtiv Clinton lubas presidendina viia läbi ulatusliku immigratsiooniseaduste reformi ja lõpetada immigrantide vastu suunatud haarangud ja vahistamised.

Endine esileedi üritab korraldada 7. juuni California eelvalimiste eel rivaal Bernie Sandersi vastu jõudemonstratsiooni.

«Suurvõit Californias asetab meid suure võidu rajale novembris,» lausus Clinton.

Clinton on kogunud eelvalimistel 2202 delegaadi toetuse Vermonti senaatori Sandersi 1400 vastu. Demokraadid kinnitavad erakonna presidendikandidaadi juulis peetaval parteikongressil ja nominatsiooniks läheb vaja 2383 delegaati.

Vabariiklaste presidendikandidaadiks saab suure tõenäosusega teisipäeval Indiana osariigis võidutsenud Trump.

Ärimagnaadi võidu järel teatasid konkurendid, Texase senaator Ted Cruz ja Ohio kuberner John Kasich, kampaania lõpetamisest.

Trump esines eile samuti hispaaniakeelsetele valijatele mõeldud sõnumiga, postitades sotsiaalmeediasse pildi endast taco't söömas ja kuulutamas «Ma armastan hispaaniakeelseid!»

Arvamusküsitluste kohaselt suhtub 75 protsenti USA valimistel üha suuremat rolli etendavast latiino kogukonnast Trumpi negatiivselt.

Miljardär on nimetanud neid valimiskampaania käigus vägistajateks ja lubanud ehitada Mehhiko piirile immigrantide eemalhoidmiseks müüri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles