Kanada metsapõleng nõuab inimeste täiendavat evakueerimist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Katastroofiline metsapõleng, mis on sundinud Kanada Alberta provintsi Fort McMurray linnast juba 88 000 inimest evakueeruma, on neljapäevase seisuga kasvanud ulatuselt kümnekordseks, vahendab Reuters. Tuli on ära lõiganud põhjapoolsete evakueeritute laagrid ning seab ohtu kogukonnad lõuna pool.

Kontrolli alt väljunud põlengus on hävinud terved Fort McMurray linnaosad ning see on sundinud Kanada energiakeskuses asuvat naftatootmist oma tegevust osaliselt sulgema, kergitades nii globaalseid naftahindasid.

Kolm päeva pärast elanike sundevakuatsiooni Fort McMurray`st võitlevad tuletõrjujad endiselt, et päästa linna hävingust. Enam kui 1600 ehitist on juba tuleroaks langenud.

«Kahjud Fort McMurray kogukonnale on ulatuslikud ja linn ei ole elanikele ohutu,» sõnas Alberta piirkonnaülem Rachel Notley neljapäevasel pressikonverentsil vastusena põhja evakueeritute pärimisele.

«Ei ole võimalik ega mõistlik spekuleerida selle üle, millal linnakodanikud võivad naasta. Me teame, et see ei ole päevade küsimus,» lisas Notley.

Ametnikud hoiatasid neljapäeval, et ka Fort McMurray`st 50 kilomeetrit lõunas asuvad Anzaci ja Gregoire Lake Estatesi linnad on «äärmises ohus», kuna leegid levivad edasi kagu poole.

Tuli on blokeerinud ainukese tee lõuna poole suurematesse linnadesse, jättes tuhanded põhja pagenud inimesed isolatsiooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles