Grybauskaitė osaleb Vatikanis Karl Suure auhinna üleandmisel paavstile

BNS
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters/ScanPix

Leedu president Dalia Grybauskaitė osaleb Vatikanis Euroopa Liidu Karl Suure auhinna üleandmise tseremoonial paavst Franciscusele, edastas presidendikantselei.

Katoliku kiriku pea pälvis tunnustuse kõlbelise autoriteedi eest EL aluspõhimõtete - rahu, vabaduse, inimõiguste ja demokraatia - kaitsmisel ning talle antakse üle nn «poliitika-Oscar», rahvusvaheline Karl Suure auhind.

Auhindamise ametlikus teates öeldi, et paavst levitab halastuse ja sallivuse sõnumit, rõhutab Euroopa ühtsuse ja kokkuhoidmise vajadust.

Grybauskaitė sõnul on praegu paavsti esiletoodud euroopalikud väärtused eriti tähtsad.

«Euroopa tahab üha rohkem sulguda, järjest vähem näidata oma solidaarsust maailma teiste piirkondadega, kus on raske. Tegelikult jääb paavsti sõnum, tema üleskutse jagada, püüda kaasa tunda ja ulatada abikäsi endiselt pakiliseks ning teda ei nimetata asjata maailma südametunnistuse hääleks,» ütles president raadiousutluses.

Grybauskaitė sai ise selle auhinna 2013. aastal panuse eest Euroopa ühtsuse ja majandusliku stabiilsuse saavutamisse ning kindla juhtimise eest keerulise rahanduskriisi ajal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles