Vene välisministeerium peab Kiieviga kokku leppima merede jagamises

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sputnik/Scanpix

Venemaa välisministeerium sai ülesande lahendada seoses geopoliitiliste muutustega tõusnud merelise tegevuse küsimused Mustal ja Aasovi merel, seisab Venemaa valitsuse merekolleegiumi ja Krimmi merenõukogu asepeaminister Dmitri Rogozini juures toimunud ühisnõupidamise protokollis.

Nõupidamine toimus 1. aprillil Sevastopolis ning sellel arutati mitmeid küsimusi, sealhulgas rahvusvahelise õigusrežiimi loomist Mustal ja Aasovi merel, mere bioloogiliste ressursside, selle põhjast fossiilkütuste otsimise ja ammutamise, torujuhtmete ehitamise ja kasutamise korda.

Nõupidamise tulemusel tehti välisministeeriumile ülesandeks eritleda asjast huvitatud täitevvõimu föderaalametkondadega «Ukrainaga kehtivaid lepinguid, mis puutuvad merelist tegevust Mustal ja Aasovi merel, et korraldada läbirääkimised nende muutmiseks, arvestades toimunud geopoliitilisi muutusi».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles