Donald Trump pooldab Brexitit ja Fedi juhi väjavahetamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA presidendikandidaat Donald trump
USA presidendikandidaat Donald trump Foto: SCANPIX

USA vabariiklaste presidendikandidaadiks pürgiv Donald Trump ütles, et pooldab Suurbritannia väljaastumist Euroopa Liidust (Brexit) ning presidendiks saamise korral tahab välja vahetada USA keskpanga (Fed) juhi, kirjutavad Financial Times ja Business Insider.

«Minu arvates on migratsioon olnud Euroopa jaoks hirmus. Euroopa Liit on seda soodustanud. Minu arvates saaks Suurbritannia väljaspool Euroopa Liitu paremini hakkama, aga see ei ole minu soovitus, vaid üksnes tunne. Aga ma ei taha brittide otsust mõjutada, vaid neil tuleb see ise teha,» ütles Trump.

Mis puutub USA keskpanka, siis selle praegune juht Janet Yellen on Trumpi hinnangul oma tööga hakkama saanud, kuid presidendiks saamise järel sooviks ta keskpanga juhi kohal näha vabariiklast.

«Yellen on väga pädev, aga kui tema nelja-aastane ametiaeg 2018. aasta veebruaris täis saab, vahetaksin ta ilmselt vabariiklase vastu välja,» ütles presidendikandidaat.

Trump pidas õigeks, et Yellen hoiab baasintressid madalad. Nende tõstmine tugevdaks dollarit, nõrgestaks USA konkurentsipositsiooni Hiina suhtes ja raskendaks riigivõla intresside tasumist. Trump ütles, et pooldab tugevat dollarit, kuib tunnistab, et see tekitab ka kahju.

USA eelmised presidendid on pooldanud keskpanga juhi kohal poliitiliselt sõltumatut isikut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles