Islamiriik üritab Iraagi armee lähenedes Mosulit isoleerida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraagi sõjaväe raadioside teenistus.
Iraagi sõjaväe raadioside teenistus. Foto: Reuters/ScanPix

Mosulis, Islamiriigi kantsis, elavate iraaklaste jaoks hakkab uudistevoog kokku kuivama, kuna IS ei taha, et kohalikud elanikud teaksid Iraagi armee edusammudest, vahendab Reuters.

Peale seda, kui IS kaks aastat tagasi linna vallutas, on piiratud ligipääsu tõttu internetile ja mobiilsidevõrkudele Mosuli elanike peamiseks sidekanaliks välismaailmaga saanud satelliittelevisioon. Nüüd on hakanud IS ka televisioonile ligipääsu piirama.

Sidekatkestuse ajastus on ametnike ja analüütikute sõnul märkimisväärne. Nende sõnul on Islamiriigi eesmärk isoleerida kohalikud elanikud ja IS-i enda võitlejad Iraagi armee edasiste saavutuste eest.

See vähendab linnas võimalust koordineeritud ülestõusu tekkimiseks Islamiriigi vastu ja ei lase IS-i võitlejate endi moraalil langeda, samas ennetab see ka tsiviilelanikest «inimkilpide» katseid linnast põgeneda.

Otsus linn isoleerida väljendab Mosuli tähtsust Islamiriigi jaoks – Nineveh` provintsi keskuse näol on tegu suurima nende valduses oleva linnaga, mis on ka nende de facto pealinn.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles