Erdoğan: Türgi ei muuda terrorismivastasi seadusi viisavabaduse nimel (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Recep Tayyip Erdoğan.
Recep Tayyip Erdoğan. Foto: SCANPIX

Türgi presidendi Recep Tayyip Erdoğani teatel ei kavatse Ankara muuta oma terrorismivastaseid seadusi, mis on seatud eeltingimuseks viisavabadusele Euroopa Liiduga.

«EL ütleb, et peate muutma oma terrorismivastaseid seadusi viisavabaduse saamiseks,» lausus Erdoğan.

«Vabandage, aga me läheme oma teed ja te võite samuti minna oma teed,» lisas ta.

Viisavabaduse eestvõitleja, peaminister Ahmet Davutoğlu teatas eile tagasiastumisest.

Türgi peab täitma juuni lõpuks veel viis nõuet viisavabaduse saamiseks esitatud 72st, nende hulgas on terrorivastase seaduse muutmine ja isikuandmete kaitse.

Viisavabadus on Türgi nõue ELiga sõlmitud rändekriisi lahendamise kokkuleppes.

Üks Türgi ametnik ütles sel nädalal, et kõnelused ELiga viie ülejäänud kriteeriumi, seal hulgas terrorivastase seaduse muudatuse täitmiseks käivad. «Ma ei usu, et see oleks probleem,» sõnas ametnik.

Davutoğlu teatas eile, et lahkub Võimuerakonna Õigluse ja Arengu Partei (AKP) 22. mai erakorralisel kongressil parteiliidri ja valitsusjuhi ametist. Just tema oli EL-iga allkirjastatud migratsioonileppe taga ja pidas korduvalt ühenduse juhtide, seal hulgas Saksa kantsleri Angela Merkeliga kõneluse selle täitmise üle.

«Miks teie ei muuda oma hoiakuid, kui te lasete terroristidel oma telgid ELi parlamendi juures üles panna?» küsis Erdoğan viitega kurdi aktivistidele, kes märtsis Brüsselis ELi hoonete lähedal telgid üles panid.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles