Aserbaidžaan ei usu, et Armeenia Mägi-Karabahhi tunnustab

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mägi-Karabahhi sõjatsoon.
Mägi-Karabahhi sõjatsoon. Foto: SCANPIX

Armeenia ei riski Mägi-Karabahhi iseseisvust tunnustada, ütles Aserbaidžaani asepeaminister Ali Ahmadov täna ajakirjanikele.

«Aserbaidžaan näeb Armeenia sammudes Mägi-Karabahhi tunnustamise poole provokatsiooni. Ma usun, et Armeenia julgeb seda sammu astuda,» ütles Ahmadov.

Asepeaminister lisas, et isehakanud Mägi-Karabahhi vabariigi tunnustamine tähendab läbirääkimisprotsessi lõppu. «Loomulikult annab see Aserbaidžaanile õiguse rakendada mis tahes vahendeid, mida ta peab vajalikuks, et oma territoorium okupatsiooni alt vabastada,» hoiatas ta.

Armeenia parlament mõistab seda hästi, lisas Ahmadov ja ütles, et Armeenia ei tunnusta Mägi-Karabahhi ka rahvusvahelise kogukonna surve tõttu.

Armeenia parlament koguneb 10. mail erakorralisele istungjärgule, kus arutatakse sel neljapäeval valitsuses heaks kiidetud Mägi-Karabahhi tunnustamise seaduseelnõu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles