Porošenko: Venemaa toetab ja rahastab Ukrainas viiendaid kolonne (18)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina president Petro Porošenko
Ukraina president Petro Porošenko Foto: SCANPIX

Ukraina president Petro Porošenko ütles laupäeval, et Venemaa üritab alistada Ukrainat viiendate kolonnide toetamise ja rahastamise teel, kutsudes ukrainlasi ühtsusele.

«Me teame minevikust, et kui meid tabab mälukaotus, muutume vaenlase jaoks hübriidsõjas väga kergeks saagiks,» ütles Porošenko Poltaavas Ivan Mazepale pühendatud monumenti avades.

«Me oleme õppinud oma maad kaitsma. Oleme rajanud kontinendi ühe võimsama ning kindlasti kõige isamaalisema ja tugevama sõjaväe. Vaenlane taipas, et katsetel rünnata avalikult meie piire, puuduvad väljavaated,» sõnas riigipea.

Vaenlane on tema sõnul läinud üle teistsugusele taktikale, mis kujutab ennast Ukraina ühtsust hävitavate viiendate kolonnide rahastamist ja toetamist.

«Poliitikud peaksid võtma täna ja tuleviku tarbeks ajalootunde. Rõhutan veel kord, et ühtsuse puudumine on saanud Ukrainale korduvalt saatuslikuks. See on kõige ilmsem järeldus 18. ja 20. sajandi sündmustest,» ütles Porošenko.

Kommentaarid (18)
Copy
Tagasi üles