Afganistanis sai siserünnakus surma kaks NATO sõdurit (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Niall Carson/PA Wire/Press Association Images

Afganistani rahvusarmee mundrit kandnud kaks relvastatud isikut lasid laupäeval riigi lõunaosa sõjaväebaasis maha kaks NATO sõdurit, kes olid rumeenlased, teatasid koalitsiooniväed ja Rumeenia kaitseministeerium.

Afganistani võimude teatel sai Kandahari sõjaväebaasis toimunud vahejuhtumis haavata veel kaks inimest. Rumeenia kaitseministeeriumi avaldusest selgus, et üks neist oli rumeenlane ning ta toimetati Saksamaale haiglasse.

"Kaks missiooni Resolute Support (NATO) sõjaväelast sai täna hommikul surma, kui kaks Afganistani rahvusarmee mundris isikut avas Lõuna-Afganistanis tule," teatas koalitsioon.

"Resolute Supporti liikmed avasid vastutule ja tapsid tulistajad," lisati NATO avalduses.

Bukaresti teatel leidis tulistamine aset Afganistani politsei väljaõppemissiooni ajal.

NATO teatel alustati juhtunu asjaolude väljaselgitamiseks ühisjuurdlus Afganistani ametnikega.

Tegemist oli järjekordse siserünnakuga, mille sarnased on nõudnud viimastel aastatel Afganistanis kümnete välissõdurite elu.

Lääneriikide ametnike sõnul saab enamik sellistest rünnakutest alguse pooltevahelisest isiklikust vimmast ja kultuurilistest vääritimõistmistest, ega pole äärmuslaste kavandatud.

Taolised vahejuhtumid põhjustavad ulatuslikku umbusku kohalike ja välissõdurite vahel ning NATO on selliste rünnakute ärahoidmiseks rakendanud erimeetmeid.

USA ja NATO juhitavad rahvusvahelised julgeolekuabijõud (ISAF) alustasid 2015. aasta algul Afganistanis toetus- ja väljaõppemissiooni Resolute Support. Sellega lõppesid riigis ISAF-i lahingumissioonid, kuid ISAF-il on riigis jätkuvalt ligi 13 000 sõdurit.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles