Patriarh Kirill: võitlus Süürias on «püha sõda» (21)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Patriarh Kirill.
Patriarh Kirill. Foto: Sputnik/Scanpix

Moskva ja kogu Venemaa patriarh Kirill esines täna pöördumisega, milles nimetas Vene sõdurite operatsioone Lähis-Idas «pühaks sõjaks».

«Nüüd, mil meie sõdurid võitlevad Lähis-Idas, teame, et tegemist ei ole meiepoolse agressiooni, okupeerimise, meie ideoloogia pealesurumise või mingite valitsuste toetamisega. See on hoopis võitlus jubeda vaenlasega, kelles peitub mitte ainult Lähis-Ida, vaid terve inimsoo vastu suunatud kurjus. Me kutsume seda kurjust terrorismiks,» sõnas patriarh jumalateenistusel Moskvas.

«Mitte keegi ei tohiks jagada terroriste headeks ja halbadeks ning keegi ei peaks siduma nende saavutusi  terrorismivastase võitlusega,» sõnas patriarh.

Samuti kutsus partriarh Teist maailmasõda ehk Suurt Isamaasõda «pühaks võitluseks julma vaenlase vastu» ning Punaarmee sõdureid «Kristust armastavateks sõduriteks».

Venemaal tähistatakse homme, 9. mail Teise maailmasõja lõppu.

Kommentaarid (21)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles