Pildid: Itaalia anarhistid avaldasid meelt Austria põgenikekava vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Austria-Itaalia piiril Itaalia poolel toimusid eile kokkupõrked politsei ja kümnete anarhistide vahel, kes avaldasid meelt Viini kava vastu, millega tahetakse karmistada piirikontrolle põgenike läbiliikumise tõkestamiseks.

Itaalia märulipolitsei oli võtnud positsioonid sisse 100-200 meetri kaugusel piirist.

Umbes 50-80 anarhistist koosnenud grupp, mille liikmed olid gaasimaskide ja mootorrattakiivritega, loopis politseinikke telliste ja tulevärgiga. Politsei vastas pisargaasiga.

Uudisteagentuuri ANSA andmeil peeti kinni umbes 20 meeleavaldajat ja neli politseinikku sai viga. Austria poolel piiri seisid sajad Austria politseinikud, kuid nende kasutamine ei osutunud vajalikuks. Kokkupõrgete tõttu tuli ajutiselt sulgeda liiklus lähedalasuval raudteeliinil ja Brenneri maanteel.

Viin ähvardab taaskehtestada piirikontrolli piiril Itaaliaga Brenneri mäekurus, mida läbib päevas umbes 2500 veokit ja 15 000 autot.

Austria muretseb võimaliku rändetulva pärast Itaaliast ja nõuab Roomalt meetmeid migrantide tee tõkestamiseks Austriasse.

Austria otsuse rakendumine oleks poliitiline katastroof, lausus Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker laupäeval.

Austria siseminister Wolfgang Sobotka ütles laupäeval lähedalasuvas Meranos, et kontrolle ei karmistata juhul, kui Itaalia registreerib kõik Itaaliasse saabuvad sõja- ja majanduspõgenikud ning takistab nende suurearvulist jõudmist piirile. Austria tundub esialgu olevat taandunud kavast ehitada Brenneri kurusse tara, öeldes, et see rajatakse vaid juhul, kui seistakse silmitsi ulatusliku põgenikevooga.

Itaalia siseminister Angelino Alfano tervitas Sobotka avaldust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles