Türgi on Erdoğani sõnul jäetud üksinda Islamiriigi vastu võitlema (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi president Recep Tayyip Erdoğan.
Türgi president Recep Tayyip Erdoğan. Foto: Goran Stanzl/PA Images

Türgi president Recep Tayyip Erdoğan süüdistas pühapäeval Islamiriigi vastu moodustatud rahvusvahelist koalitsiooni tegevusetuses ja tõdes, et tema riik on jäetud üksinda pühasõdalaste vastu võitlema.

"Nad jätsid meid üksi võitlema terroriorganisatsiooni vastu, mis valab meie verd enesetapurünnakutega ja pideva Kilise ründamisega," ütles president viidates piirilinnale, mida tulistatakse pidevalt Islamiriigi aladelt Süürias.

"Keegi nendest, kes väidavad, et nad võitlevad Islamiriigi vastu Süürias pole kandnud ligilähedaseltki selliseid kaotusi nagu meie ega maksnud nii kõrget hinda," lisas Erdoğan.

Türgi suurtükirünnakus Põhja-Süürias hukkus 55 äärmusrühmituse Islamiriik (IS) liiget, teatasid Türgi uudisteagentuurid pühapäeval. Suurtükirünnak korraldati džihadistide positsioonide vastu Aleppo lähistel laupäeva õhtul. Uudisteagentuuride Anatolia ja Dogan väitel hävitati ka kolm pühasõdalaste raketiheitjat ja sõidukit.

Alates 2016. aasta algusest on Türgi Kilise piirilinn sattunud Süüriast lähtunud raketitule alla.

Kokku on kõikides rünnakutes alates 2016. aasta algusest hukkunud 21 inimest. Türgi on vastanud IS-i rünnakutele suurtükitulega, kuid pole veel oma sõdureid üle piiri saatnud. Türgi peaminister Ahmet Davutoğlu sõnas sel nädalal, et Türgi on valmis Süüriasse "vajadusel" sõdureid saatma.

Türgi president süüdistas päev varem Euroopa riike ühtlasi silmakirjalikkuses, heites neile ette Ankara kritiseerimist karmide terrorismivastaste seaduste eest samal ajal kodumaal terrorismiga võideldes "demokraatiast eemaldudes".

Euroopa Komisjon teatas sel nädalal, et Türgi peab täitma Euroopa Liiduga juunis viisavabaduse saavutamiseks viis tingimust, sealhulgas muutma terrorismivastast seadust.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles