Filipiinidel tapeti varitsusrünnakus seitse inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filipiinide riigipea Benigno Aquino hoiatas presidendivalimiste eel diktatuuri eest
Filipiinide riigipea Benigno Aquino hoiatas presidendivalimiste eel diktatuuri eest Foto: TED ALJIBE/AFP

Filipiinidel tapeti esmaspäeval veidi enne valimisjaoskondade avamist varitsusrünnakus seitse inimest, teatas politsei.

Veel üks inimene sai tulistamises haavata.

Politseiametnike info kohaselt avati sõidukikolonni pihta varitsusest tuli Rosario linnas, mis asub pealinnast  Manilast lõunas Cavite provinstis.

Ülemkomissar Jonathan del Rosario sõnul pole rünnaku motiivid esialgu teada, kuid provintsis on valimiste eel teravnenud poliitilised pinged.

Filipiinidel korraldatakse esmaspäeval presidendivalimised.

Riigis on varem sel aastal seoses presidendivalimistega tapetud vähemalt 15 inimest.

Filipiinide riigipea Benigno Aquino hoiatas presidendivalimiste eel diktatuuri eest, viidates arvamusküsitluste põhjal populaarsetele poliitikutele.

Valimiste peafavoriidiks on tõusnud Rodrigo Duterte, kes on lubanud kohtuväliselt tappa kümneid tuhandeid kurjategijaid. Asepresidendiks kandideerib ka diktaator Ferdinand Marcose poeg Ferdinand Marcos jr, kes on valimiskampaania jooksul rõhutanud oma isa poliitika häid külgi.

Vanema Marcose kaks aastakümmet kestnud diktatuur lõppes 1986. aastal, mil korraldati riigipööre Aquino ema eestvedamisel. Marcost süüdistatakse miljardite dollarite raiskamises ning inimõigusrikkumistes.

Duterte on tunnistanud karistussalkade juhtimist, mis tapsid riigi lõunaosas Davaos üle tuhande inimese. Duterte on lubanud endale armu anda, kui talle kui presidendile esitatakse süüdistus kurjategijate tapmises. Duterte on lubanud täita Manila lahe 150 000 kurjategija surnukehaga.

Duterte oli riigi lõunaosas asuva Davao linnapea aastatel 1988-1998 ja 2001-2010. Sel ajal tapeti linnas sadu inimesi ja inimõiguslaste sõnul tapsid omakohut harrastanud surmasalgad mitmesuguseid väidetavaid kurjategijaid, kelle seas olid ka tänavalapsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles