Pildid: Kanada metsapõlengute levik on aeglustunud

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kanada võimude teatel on Alberta provintsis levivad metsapõlengud aeglustunud ja tuletõrjujatel on osade piirkondade üle juba kontroll.

Võimud kuulutasid Albertas möödunud nädalal välja hädaolukorra, tuhandeid inimesi evakueeriti ja sadu hooneid põles maha, edastab Reuters.

Kõige enam sai tulemeres kahjustada Fort McMurray, kuid nüüdse seisuga on seal osa põlengust kontrolli all. Põlenguala kogu suurus olevat umbes 160 000 hektarit.

Veel möödunud laupäeval edastasid Kanada võimud teate, et tuli võib Albertast levida naaberprovintsi Saskatchewani, kuid nii ei läinud. Eilse seisuga oli tule levikjõudnud Saskatchewanist 40 kilomeetri kaugusele, kuid täna teatasid eksperdid, et kahjutuli ei ole levinud nii nagu arvati ja see on positiivne märk.

Ilma jahenemine ja tuule suuna muutus aitas kaasa tule leviku aeglustumisele ning järgnevateks päevadeks lubab ilmaennustus vihma, mille tõttu tule levik aeglustub veelgi.

«Loodetavalt saame põlengu sel nädalal kontrolli alla ning sellele peaks kaasa aitama ka vihm,» teatas Alberta provintsi metsatulekahjude eest vastuvata tuletõrjeüksuse juht Chad Morrison.

Fort McMurray elanike evakuatsioon lõppe eile ning nad majutati naftafirmadele kuuluvatesse hoonetesse, mis jäävad linnast põhja. Osa inimesi paigutati linnast lõunasse, kus on veelgi turvalisem, kuid võitlus tulega jätkub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles