Pildid ja video: Põhja-Korea baarides voolas tänu parteikongressile õlu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Põhja-Koreas toimus kommunistliku partei kongress, mille tõttu sellest riigist jõudis maailma meediasse propagandistlik pildiseeria, mis maalib pildi ideaalelust.

Üle 36 aasta toimunud kongress tõi pealinna Pyongyangi lisaks Põhja-Korea kõrgetele funktsionääridele ka lääne meedia esindajad, kes range kontrolli alusel riiki lubati, edastab Reuters.

Meediat ei lubatud kuulama-jälgima parteikongressil toimunut, samas aga tohtisid ajakirjanikud jäädvustada Põhja-Korea elu.

Põhja-Korea juht Kim Jong-un teatas, et riik astub majandusarengu  ja tuumaprogrammi teel suuri samme, samas Põhja-Korea ekspertide arvates oli see erakordne, sest varem ei ole selles kinnises riigis selliseid riiklikke paljastusi tehtud.

Tänu parteikongressile ja välismaalaste kohalolekule voolas Pyongyangi baarides alkohol, eelkõige õlu ka tavakodanikele.

AP teatel meeldib põhjakorealastele juua riisiviina, kuid nüüd said nad nautida ka õlut, mis kannab pealinna läbi voolava jõe järgi nime Taedonggang.

Õlle juurde sai osta kuivatatud kala või pähkleid, mis samuti on Põhja-Koreas populaarsed.

AP reporterid intervjueerisid Pyongyangi baari teenindajat Kim Yon-huid, kelle sõnul on tal hea meel pakkuda «suure juhi» nimel rahvale õlut.

«Mulle meeldib kaasmaalasi õnnelikuna näha ja ma tahan pakkuda neile parimat. Nii saame jätkata oma suure kodumaa teenimist ja täita juhi käske,» teatas teenindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles