Separatistid näitasid Donetskis paraadil ka sõjatehnikat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sputnik/Scanpix

Separatistide kontrolli all olevas Ukraina Donetski linnas korraldati esmaspäeva hommikul võidupüha paraad, mässulised tõid tänavatele ka sõjatehnika.

Artemi tänaval kulges isehakanud Donetski rahvavabariigi relvajõudude isikkoosseisu ja sõjaväetehnika kolonn, edastas Interfaxi korrespondent.

Osa linnatänavaid suleti autoliikluseks. Üritusel osaleb mitukümmend tuhat inimest. Paraadi lõpetab «surematute polk».

Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) Ukraina erivaatlusmissioon (SMM) peab rasketehnika kasutamist 9. mai paraadil Minski lepete rikkumiseks. «Me ütleme, et paraad ja relvade kasutamine on rikkumine,» ütles missiooni asejuht Alexander Hug.

Ka Kiiev kinnitas samasugust seisukohta.

Donetski separatistide juht Aleksandr Zahhartsenko sõnas, et isehakanud vabariigi võimud ei kavatse OSCE avaldustest Minski lepete kohta hoolida. «Me ei reageeri mitte mingisugustele OSCE avaldustele rikkumiste ja relvade eemaleviimise kohta. See on meie isiklik asi ja me korraldame paraadi tipptasemel, kasutades kõiki üksusi ja relvaliike,» ütles Zahhartšenko ajakirjanikele.

Kremli pressisekretär Dmitri Peskov nentis aprilli lõpus: «Mis puutub paraadi korraldamise tõsiasja, siis ma ei arva, et keegi võiks soovitada see ära jätta.»

«Ma ei saa täpsustada relvade kaliibritega seotud üksikasju jne, siin peab vastama selgelt, teades kõiki peensusi. Mina neid parku ei tea,» lisas Peskov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles