Belgias algas kohus rünnakutega seotud terroristide üle

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters/ScanPix

Belgias algas esmaspäeval kohtuprotsess seitsme väidetava pühasõdalase üle, keda süüdistatakse seotuses Pariisi ja Brüsseli rünnakud korraldanud terrorirakukesega.

Kohtualused vahistati mullu jaanuaris Belgias Verviers´i linnas toimunud haarangu käigus. Lisaks vahi all viibivatele kahtlusalustele on kohtu all veel üheksa seni tabamata isikut.

Politsei usub, et eelmise aasta novembris Pariisis korraldatud rünnakute arvatav juht Abdelhamid Abaaoud, andis Verviers´i rakukesele korraldusi telefoni teel Kreekast. Abaaoud, kes tapeti mõni päev pärast Pariisi terrorirünnakuid tulevahetuses, oli tihedalt seotud ka 22. märtsi Brüsseli rünnakud korraldanud rakukesega.

Peamist esmaspäeval alanud protsessi kahtlusalust Marouane El Balit süüdistatakse mõrvakatses seoses politsei tulistamisega haarangu ajal, milles sai surma kaks väidetavat pühasõdalast. El Bali ise eitab süüdistusi, tema advokaadi Sébastien Courtoy väitel oli El Bali «väike tegija», kes polnud plaanist politseinikke tappa ja röövida teadlik.

Verviers´i haarang toimus kaks nädalat pärast pühasõdalaste rünnakut satiirilehe Charlie Hebdo toimetusele ja juudi toidukauplusele Pariisis, kus sai surma 17 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles