Kohus uurib terrorirakukese sidemeid

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud möödunud aasta jaanuaris pärast tulevahetust Verviers´s.
Politseinikud möödunud aasta jaanuaris pärast tulevahetust Verviers´s. Foto: SCANPIX

Verviers on vähetuntud linnake Belgia prantsuskeelses idaosas, mille hiilgeajad jäävad 19. sajandi industrialiseerimise ajajärku. Mullu tõusis unine tööstuslinn Belgia ja kogu maailma huviorbiiti.

2015. aasta 15. jaanuaril korraldasid Belgia julgeolekujõud riigi eri paigus ulatusliku terroritõrjeoperatsiooni. Üks sel päeval toimunud kümmekonnast haarangust viidi läbi Verviers’s, kus julgeolekujõude pihta avati automaadituli.

Tulevahetuses sai surma kaks kahtlusalust, üks raskesti haavatu, kes püüdis akna kaudu korterist põgeneda, peeti kinni sündmuspaigal. Vahetult pärast tulistamist tabati veel mitu kahtlustatavat.

Võimude kinnitusel hoiti ära Süüriast naasnud äärmuslaste terrorirünnak. Rünnakuplaanidele viitasid ka läbiotsimiste käigus leitud esemed: Kalašnikovi automaadid, pommimaterjal, laskemoon, samuti politseivormid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles