Trump: Londoni uuele linnapeale teeksin moslemikeelu osas erandi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: SCANPIX/REUTERS

Ühendriikide vabariiklasest presidendikandidaat Donald Trump, kes on varem võtnud sõna moslemi usku inimestele USAsse reisimiskeelu kehtestamise osas, märkis eile, et Londoni värskelt valitud moslemist linnapeale teeks ta erandi, vahendas New York Times.

«Alati saab olema ka erandeid,» tsiteeris kinnisvaramogulit ja vabariiklaste esinumbrit the Times, kui talt küsiti, kas tema vastuoluline ettepanek kehtiks ka Pakistani immigrantide perest pärit ja laupäeval meeriks nimetatud Sadiq Khani suhtes. Lisades, et tal on hea meel näha, et Khan osutus valituks.

Donald Trump käis välja idee kehtestada moslemitele riiki sisenemise keeld pärast Pariisis ja Californias aset leidnud terroristide rünnakuid möödunud aastal. Kohalik moslemikogukond, inimõiguslased ning samuti Trumpi demokraatidest rivaalid on ettepaneku suhtes kriitililised, öeldes, et see ei vasta Ameerika väärtustele.

Foto: SCANPIX

Leiboristist Khan ütles intervjuus The Timesi ajakirjale, et ta oleks küll huvitatud Ameerika Ühendriike külastama, et tutvuda, kuidas juhivad metropole New Yorgi ja Chicago linnapead, aga juhul kui  Trump tõesti 8. novembri valimised võidab ja presidendiks saab, peaks ta seda tegema enne järgmise aasta jaanuarikuud.

FOTO: Scanpix

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles