Saksamaa suurendab sõjaväe isikkoosseisu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters/ScanPix

Saksamaa suurendab esimest korda pärast külma sõja lõppu relvajõudude isikkoosseisu, teatas täna kaitseminister Ursula von der Leyen.

Saksa Bundeswehri isikkoosseis peaks järgmise seitsme aasta jooksul suurenema 14 300 sõduri võrra, lisaks võetakse teenistusse 4400 tsiviilisikust ohvitseri, ütles kaitseminister.

Detsembri seisuga on Saksa relvajõudude suurus 178 000 inimest, mis läheneb 2011. aastal kehtestatud laele 185 000.

Vägede arvu suurendamine on praegust olukorda arvestades vajalik. Seda iseloomustavad pingete suurenemine Venemaaga Ukraina konflikti tõttu ning sõjaväe mitu suuremahulist välismissiooni, lausus von der Leyen.

Saksamaa valmistub ühinema jõupingutustega NATO idatiiva tugevdamiseks, et suurendada alliansi idapoolsete liikmesriikide kindlustunnet Venemaa agressiivse käitumise taustal.

Bundeswehr on saatnud vägesid ka Malisse ÜRO missioonile MINUSMA vaatlema relvarahulepet valitsuse ja riigi põhjaosa separatistide vahel.

Samuti toetab Saksa sõjavägi mitme tuhande sõduriga USA juhitava koalitsiooni jõupingutusi äärmusrühmituse Islamiriik (IS) vastu Iraagis ja Süürias.

Bundeswehri koosseisu on pärast külma sõja lõppu ja Saksamaa taasühinemist järjekindlalt vähendatud. 1990. aastal oli Saksa sõjaväes 585 000 sõdurit.

USA president Barack Obama kutsus aprillis Saksamaad külastades Euroopa liitlasi üles kaitsekulutusi suurendama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles