Armeenia eitab tuumarelva loomist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Armeenia peaminister Hovik Abrahamjan, Vene peaministri Dmitri Medvedevi ja Valgevene peaministri Andrei Kobjakoviga.
Armeenia peaminister Hovik Abrahamjan, Vene peaministri Dmitri Medvedevi ja Valgevene peaministri Andrei Kobjakoviga. Foto: SCANPIX

Armeenia ei kavatse luua tuumarelva, ütles täna parlamendi aseesimees Eduard Šarmazanov.

«Armeenia kasutab tuumajaama rahumeelsetel eesmärkidel elektrienergia tootmiseks. Armeenia võimud ei kavatse tuumarelva luua,» ütles Šarmazanov ajakirjanikele.

«Kui keegi üritab piirkonnas leida mingeid ohte, siis peab pöörama pilgu Türgi ja Aserbaidžaani poole, sealt veidi edasi on veel Islamiriik,» sõnas ta.

Šarmazanov ütles ka, et Armeenia parlamendi liige, endine peaminister Grant Bagratjan väljendas Armeenia tuumavõimekusest rääkides oma isiklikku arvamust.

Euroopa Komisjon teatas teisipäeval, et ei kommenteeri esialgu aprilli lõpus meedias ilmunud Bagratjani märkusi selle kohta, justkui Armeenial oleks tuumarelv.

«Ma pean seda kontrollima. Te teate meie seisukohta tuumarelva leviku tõkestamise osas. Teate meie lähenemist, see on selge. Kuid ma kontrollin seda,» ütles EL-i välispoliitikajuhi Federica Mogherini ametlik esindaja Maia Kocijančič, kui tal paluti kommenteerida Armeenia ekspeaministri avaldust.

Agentuuri Armenia Today teate kohaselt ütles Bagratjan 29. aprilli pressikonverentsil: «Meil on võimalus luua tuumarelv,» lisades «Meil on tuumarelv.»

Seejuures märkis agentuur, et Bagratjan kutsus eelnevalt parlamendis üles tuumarelva looma, pidades seda ainsaks viisiks tagada Armeenia ja Mägi-Karabahhi kaitse Aserbaidžaani ja Türgi kallaletungi eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles