Donbassis on kahjutuks tehtud 112 000 lõhkekeha

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ukraina relvajõudude demineerimisrühmad on Donbassi terroritõrjeoperatsiooni käigus leidnud ja teinud kahjutuks üle 112 000 lõhkekeha, edastas Ukraina peastaap.

«Ukraina demineerimisrühmad tuvastasid  ja tegid nädalaga kahjutuks 525 lõhkekeha ning kontrollisid üle 15,5 hektari suuruse ala. Terroritõrjeoperatsiooni algusest on sõjaväesapöörid leidnud ja teinud kahjutuks 112 093 lõhkekeha ning puhastanud miinidest 2389,61 hektarise ala,» kirjutas peastaap teisipäeval oma Facebooki lehel.

Sõjaväesapöörid puhastavad miinidest eelkõige neid osi vabastatud alast, mis mõjutavad taristu ja kohalike inimeste elutalitust.

«Kolmepoolse kontaktrühma kokkuleppe kohaselt jätkatakse 12 esmatähtsa koha demineerimist, et tagada remondi ja taastamistööde tegemise võimalus elektri-, vee-, ja gaasitaristus,» rõhutati peastaabis.

Lisaks jätkatakse mineeritud alade märkimist ja piiramist kokkupuutejoonel transpordikoridoride sisse- ja väljasõidupunktide lähikonnas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles