Bangladeshi võimud hukkasid islamistide liidri

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Motiur Rahman Nizami
Motiur Rahman Nizami Foto: SCANPIX

Bangladeshi võimud hukkasid teisipäeval riigi suurima islamipartei sõjakuritegudes süüdi mõistetud liidri, teatas justiitsminister Anisul Huq.

Jamaat-e-Islami liider Motiur Rahman Nizami «poodi veidi enne keskööd» (veidi enne kella 21.00 Eesti aja järgi) pealinna Dhaka vanglas, ütles Huq.

Nizami hukati pärast seda, kui Bangladeshi kõrgeim kohus jättis tema surmaotsuse jõusse.

Nizamile loeti surmaotsus ette esmaspäeva õhtul, kui ta toodi pealinna lähedal asuvast vanglast Dhaka keskvanglasse. Nizami advokaat ütles eelmisel nädalal, et ta ei palu armu, kuna see tähendaks kuritegude tunnistamist, mille eest ta süüdi mõisteti.

Bangladeshi kohus mõistis islamistide juhi süüdi massimõrvades, vägistamistes ja ilmalike intellektuaalide tapmise korraldamises 1971. aasta iseseisvussõja ajal.

Nizami hukkamine suurendab moslemienamusega riigis tõenäoliselt veelgi pingeid pärast rea ilmalike ja liberaalsete aktivistide ja usuvähemuste esindajate mõrvamist islamiäärmuslaste poolt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles