Venemaa seostab USA luurelende Läänemere kohal NATO õppusega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Wikipedia.org

USA õhujõudude elavnenud tegevus Kaliningradi oblasti kandis on seotud NATO õppustega Läänemerel, ütles riigiduuma kaitsekomisjoni esimees Vladimir Komojedov.

9. mail saatis Vene hävitaja Kaliningradi oblasti lähedal USA strateegilist luurelennukit RC-135W, edastasid sõjalennukite liikumist jälgivad lennundusportaalid. Nende andmeil oli see juba kolmas USA luurelennuki lend Läänemerel Venemaa piiri lähedal viimase nelja nädala jooksul.

«Nad korraldavad Läänemerel õppust. Ilmselt uurivad olukorda ja teevad luuret,» kommenteeris ta USA luurelennuki lendu Kalingradi oblasti piiri lähedal, kus seda saatis Vene hävitaja Su-27.

Komojedovi sõnutsi on välismaiste luurelennukite «ülevõtt» Vene hävitajate tavapärane käitumisviis. «See on selleks, et üksteist ei unustataks - meie näitame oma tähti, nemad oma tunnusmärke,» ütles admiral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles