Iisraeli sõdur hukkus omade tules

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seersant Nadav Rotenberg suri saadaud vigastustesse.
Seersant Nadav Rotenberg suri saadaud vigastustesse. Foto: SCANPIX

Iisraeli armee teatel võis Palestiina islamistliku äärmusrühmituse Hamas kontrollitava Gaza sektori lähedal reedel tapetud juudiriigi sõdur hukkuda nn sõbralikus tules.

Sõjaväe teatel leidis intsident aset ajal, mil sõdurid pidasid tulevahetust Gaza sektoris tegutsevate relvastatud võitlejatega ning püüdsid piiril kulgeva turvatara juurde paigutada lõhkelaengut, vahendas BBC.

«Sõdureid tabas juhuslik miinipilduja mürsk, mille tulistasid Palestiina võitlejatega piiril lahingut pidanud Iisraeli väed,» teatas Iisraeli armee esindaja.

Yneti teatel suri saadud vigastustesse seersant Nadav Rotenberg, veel neli juudiriigi sõdurit sai intsidendis viga.

Armee on juhtunu osas alustanud uurimist ja peatanud seetõttu ka 120-millimeetrise miinipilduja Keshet kasutamise.

Pinged Gaza ümber on endiselt teravad. Iisrael on teatanud, et kitsast rannariba kontrolliv äärmusrühmitus Hamas on kaks aastat pärast sõda Gaza sektoris taas tugevnenud ning on sõjaliselt tugevamas positsioonis kui siis.

2008. aastal viis Iisrael Gaza sektoris läbi sõjalise operatsiooni, mida araablased nimetavad Musta lauapäeva veresaunaks. 22 päeva kestnud operatsioon Valatud Tina oli kõige ulatuslikum konflikt Lähis-Idas pärast 1967. aasta Kuuepäevast sõda.

Viimastel nädalatel on aga taas sagenenud raketirünnakud Iisraeli lõunaosa asulatele. Ükski Palestiina rühmitus pole vastutust rünnakute eest endale võtnud, kuid BBC korrespondendi Jon Donnisoni hinnangul ei korraldanud neid Hamas, vaid väiksemad rühmitused.

Iisrael süüdistab raketirünnakutes aga Hamasi ning on vastanud neile õhurünnakutega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles