Itaalia parlament hääletab tsiviilpartnerluse seaduse üle

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SIPA/Scanpix

Itaalias parlamendis korraldatakse täna valitsuse usaldushääletus, mis on seotud samasooliste tsiviilpartnerluse seaduseelnõuga.

Hääletus algab Itaalia parlamendi alamkojas kella kahe paiku päeval (Eesti aeg 15). Kui peaminister Matteo Renzi valitsus hääletuse võidab, siis hääletatakse hiljem täna või homme tsiviilpartnerluse eelnõu enda üle.

Itaalia on viimane lääneriik, kus ei ole homopaaride kooselu legaliseeritud, kuid seekord, pärast mitut ebaõnnestunud katset, prognoositakse eelnõu vastuvõtmist.

Valitsus võitis usaldushääletuse eelnõu üle ka veebruaris parlamendi ülemkojas, hoolimata opositsiooniparteide ning Renzi enda Demokraatliku Partei (PD) vastuseisust.

Homoaktivistide sõnul on eelnõu juures vastastele liiga suuri järeleandmisi tehtud, näiteks on loovutatud samasooliste paaride õigus partneri last adopteerida. Adopteerimist siiski välistatud ei ole, kuna kohtunikud otsustavad selle üle juhtumipõhiselt. Samuti eemaldati eelnõust viide partneri truudusekohustusele, kuna see sõnastus meenutaks liialt abielu kohta käivat sõnastust.

«Eelnõu sisaldab tunnustust ja kaitset, mida paljud geid ja lesbid on oodanud terve oma elu. Kuid kõik, mida see eelnõu ei ole garanteerinud, jätab hapu maitse suhu,» sõnas Itaalia homoõiguslaste organisatsiooni Arcigay juht Gabriele Piazzoni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles