Rootsi ei jää Baltimaade ründamise korral passiivseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Rootsi ei jää passiivseks, kui mõnda Põhja- või Baltimaad tabab rünnak või looduskatastroof ja ootab neilt riikidelt samasugust käitumist enda suhtes, ütles Rootsi kaitseminister Peter Hultqvist usutluses BNS-ile.

Reedel Tallinnas algaval Lennart Meri konverentsil osalev Hultqvist sõnas, et Rootsi ühepoolne solidaarsusdeklaratsioon on Rootsi julgeolekupoliitika keskne osa.

«Ma ei taha spekuleerida, mis erinevate stsenaariumite korral juhtuma hakkab. Meie vastus sõltub konkreetsest olukorrast,» lausus sotsiaaldemokraadist kaitseminister.

Rootsi süvendab Hultqvisti sõnul koostööd Põhjamaade ja eriti Soomega, aga ka Baltimaade, Poola, Euroopa Liidu, NATO ja ÜRO-ga.

«Transatlantiline side on võtmetähtsusega. Samuti on väga oluline Euroopa ühtne vastus väljakutsetele Euroopa ja ülemaailmsele julgeolekule,» sõnas ta.

Tänavune Lennart Meri konverents (LMK) kannab pealkirja «Luues uut normaalsust» ning keskendub Euroopa ja NATO tulevikule.

Reedest pühapäevani peetav, järjekorras juba kümnes, konverents toob Tallinasse kokku tipp-poliitikuid ja säravamaid poliitilisi mõtlejaid kogu maailmast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles