Bagdadi eri paigus plahvatas kolm autot, hukkunuid üle 80

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autopomm plahvatas täna Sadr City linnajaos asuva turu lähistel.
Autopomm plahvatas täna Sadr City linnajaos asuva turu lähistel. Foto: Scanpix/AFP

Iraagi pealinnas Bagdadis hukkus kolmapäeval kolmes autopommiplahvatuses vähemalt 86 inimest ja vigastatuid oli üle saja, ütlesid ametnikud.

Esimene autopomm plahvatas Sadr City linnajaos turu lähistel, sõnasid ametnikud. Rünnakus sai surma vähemalt 64 ja haavata 82 inimest.

Autopommirünnak leidis aset kella kümne paiku hommikul Iraagi aja järgi ning purustas lähedalasuvad poed. Rünnakupaika saabus hiljem rahvahulk, kes süüdistas rünnakus valitsust, kes pole suutnud leida lahendust poliitilisele kriisile.

Teine enesetapupommar õhkis lõhkeainest tulvil auto pealinna loodeosas asuvas Kadhimiya linnajaos, kus asub šiiitide jaoks oluline pühamu. Plahvatuses hukkus vähemalt 14 inimest. Haiglaametnike sõnul oli ohvrite seas mitu julgeolekujõudude liiget. Uudisteagentuuri Associated Press andmeil oli hukkunuid 18 ja haavatuid 34.

Bagdadi lääneosas Jamea linnajaos plahvatas pärastlõunal kolmas autopomm, tappes vähemalt kaheksa ja haavates 21 inimest, laususid siseministeeriumi ametnik ja meedikud.

Kõigi kolme plahvatuse korraldamise eest võttis vastutuse äärmusrühmitus Islamiriik (ISIS). Tegemist on ohvriterohkeima rünnakuga Bagdadis sel aastal.

Tegemist on ohvriterohkeima rünnakuga Bagdadis sel aastal.

ISIS peab šiiite, kes moodustavad suurema osa Iraagi elanikkonnast, ketseriteks ja korraldab nende vastu sagedalt rünnakuid. Äärmusrühmituse kontrolli all on veel suur osa Lääne-Iraagist.

Iraagi parlament on olnud halvatud tülist valitsuskabineti koosseisu üle.

Foto: AHMAD AL-RUBAYE/AFP
Foto: AHMAD AL-RUBAYE/AFP
Foto: AHMAD AL-RUBAYE/AFP
Foto: Scanpix/AFP
Foto: AHMAD AL-RUBAYE/AFP
Foto: AHMAD AL-RUBAYE/AFP
Foto: AHMAD AL-RUBAYE/AFP
Foto: AHMAD AL-RUBAYE/AFP
Foto: AHMAD AL-RUBAYE/AFP

Sadr City plahvatus. Allikas: AFP/Scanpix

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles