Pildid:mitmest paigast leitud lennukiosad on suure tõenäosusega MH370 lennukilt

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Malaisia ja Austraalia võimude teatel on Mauritiuselt, Mosambiigist ja Lõuna-Aafrikast leitud lennukitükid suure tõenäosusega lennufirma Malaysia Airlines lennukilt, mis jäi kadunuks 2014. aasta märtsis.

Lennul MH370, mis suundus Kuala Lumpurist Pekingisse, oli pardal 239 inimest, kelle saatuse kohta seni puuduvad andmed, edastab BBC.

Lennuki kadumist uurinud lennundusekspertide hinnangul võis lennuk Boeing 777-200 tehnilise rikke tõttu kursilt kõrvale kalduda ja lõpuks merre kukkuda.

Malaisia ja Austraalia on lennukit otsinud umbes 120 000 ruutkilomeetri suuruselt alalt India ookeanist, kuid seni ei ole kindlaid tõendeid allakukkumise kohta leitud.

Viis lennukiosa on suure tõenäosusega MH370 lennu lennukist, kuid neid tuleb kindla info saamiseks veel uurida.

MH370 seostatakse järgmisi leitud objekte: juulis 2015 avastati Reunioni saarelt osa lennukitiivast, sama aasta septembris kinnitati, et tegemist lennukiosaga, mis võib pärineda Boeing 777-200lt, Mosambiigist leiti 2015. aasta detsembris sabaosa stabilisaatorpaneel, Mosambiigist leiti 2016. aasta veebruaris stabilisaatorpaneel tekstiga «No Step», Lõuna-Aafrikast Mosseli lahest avastati 2016. aasta märtsis Rolls-Royce`i logoga mootoriosa ja Mauritiusel Rodriguesi saarel jõudis 2016. aasta märtsis rannale uksepaneeli fragment.

Malaisia transpordiministri Liow Tiong Lai sõnul saab olla kindel, et Lõuna-Aafrikast ja Rodriguesi saarelt leitud osad on lennu MH370 lennukilt.

Teada on, et varem ei ole ühtegi Boeing 777 lõunapoolkeral alla kukkunud ega kadunuks jäänud ning ükski lennufirma ei ole teatanud seda tüüpi lennuki osade kaotamisest India ookeani kohal.

Austraalia ja Malaisia võimud langetasid otsuse, et kui selle aasta juuliks rohkem objekte ei leita, siis lõpetatakse Boeing 777-200 otsingud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles