Seksuaalselt ärakasutatud noor hollandlanna sai võimaluse eutanaasiaks (5)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eutanaasiakarbike, milles on surmavad ained
Eutanaasiakarbike, milles on surmavad ained Foto: SCANPIX

Hollandis andis eutanaasia ehk abistatud surma komisjon noorele naisele vabatahtlikult elust lahkumise võimaluse, kuna ta kannatas pikaajalise seksuaalse ärakasutamise tõttu süvenenud posttraumaatilise stressi ja psüühikahäirete all.

Naist kasutati seksuaalselt ära 5. – 15. eluaastani ja see mõjutas lisaks ta füüsilisele tervisele ka psüühikat, edastab The Independent.

Arstide komisjon, kuhu kuulusid ka psühhiaatrid, diagnoosisid tal süveneva posttraumaatilise stressi, tõsise anoreksia, kroonilise depressiooni ning ta nägi pidevalt hallutsinatsioone.

Naine sai intensiivset psühholoogilist ravi ja ta seisund paranes mõnevõrra, kuid kuna tal oli mitu psüühilist haigust, siis ta ei paranenud lõplikult.

Kaks aastat tagasi teatas siis 20. eluaastates naine, et ta soovib eutanaasiat ning arstid nõustusid ta otsusega. Talle tehti surmav süst.

Arstliku komisjoni hinnangul oli naine selge mõistuse juures ja sai aru, et eutanaasia on lõplik.

Euroopas on eutanaasia ehk halastussurm lubatud Hollandis, Belgias ja Luksemburgis. 

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles