Ukrainast leiti Itaalia muuseumist röövitud kunstiteosed

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina president Petro Porošenko tutvumas leitud kunstiteostega
Ukraina president Petro Porošenko tutvumas leitud kunstiteostega Foto: SCANPIX

Ukraina võimude teatel leiti riigist kunstiteosed, mis rööviti 2015. aastal Itaalias Veronas asuvast Catelvecchio muuseumist.

Röövitud kunsti avastas Ukraina lõunaosast, Moldova piiri lähedalt Odessa rajoonist Ukraina piirivalve, kui otsiti piiri ületada tahtnud auto läbi, edastab BBC.

Teosed, mille väärtus on üle 17 miljoni euro, olid pandud tumedatesse kilekottidesse.

Ukarina presidendi Petro Porošeno teatel tegid piirivalvurid head tööd näidates, et Ukraina suudab võidelda kunsti salakaubandusega.

2015. aasta novembris sisenesid kolm maskides ja relvastatud meest pärast muuseumi sulgemist ja enne kaitsesignalisatsiooni käivitamist muuseumihoonesse, viies kaasa palju väärtuslikke teoseid, mille seas oli ka Tintoretto ja Rubensi töid.

Mehed olid muuseumitöötajatest jõuga üle ja pääsesid kerge vaevaga autoni, millega nad ära sõitsid.

Itaalia võimude teatel tabati selle aasta aprillis Itaalias ja Moldovas 13 isikut, keda kahtlustatakse selle rööviga seotuses.

President Porošenko teatel saabuvad Itaalia muuseumi kunstieksperdid leitud töid kontrollima ja autentsust kindlaks tegema. Hiljem antakse maalid Itaalia esindajatele üle. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles