Hultqvist: Rootsi suurendab nelja aastaga kaitsekulutusi 11 protsenti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi kaitseminister Peter Hultqvist
Rootsi kaitseminister Peter Hultqvist Foto: SCANPIX

Rootsi suurendab nelja aastaga kaitsekulutusi 11 protsenti puuduste kõrvaldamiseks sõjalistes võimetes, ütles kaitseminister Peter Hultqvist usutluses BNSile.

«Rootsi relvajõududel lasub ülesanne kaitsta kogu Rootsi territooriumi kas üksi või teistega koos. Rootsil on võimekad relvajõud, mis täidavad neile pandud ülesandeid nii kodus kui ka välismaal,» sõnas reedel algaval Lennart Meri konverentsil osalev Hultqvist.

Kaitseministri sõnul on terve rida puudusi, mille kõrvaldamisega Rootsi sõjavägi julgeolekuolukorra halvenemise tõttu tegeleb, et anda panus Läänemere stabiilsusesse ja turvalisusesse.

Hultqvist ütles BNS-ile, et Rootsi kaitsepoliitika toetub kahele sambale: enda sõjaliste võimete tugevdamine ja koostöö süvendamine teiste riikide ja organisatsioonidega.

Uus kaitse-eelarve seadus märgib Rootsi kaitsekulutustes viimase aastakümne jooksul esmakordselt uut trendi, sõnas ta. «Kaitse-eelarve suureneb aastail 2016-2020 10,2 miljardi Rootsi krooni (1,09 miljardi euro) võrra ehk 11 protsenti.»

Kaitseministri sõnul on prioriteedid relvajõudude lahinguvõime tõstmine ja uue totaalkaitse kontseptsiooni koostamine, mis hõlmab nii sõjalisi kui tsiviilkaitseressursse.

Reedest pühapäevani peetav, järjekorras juba kümnes, konverents toob Tallinnasse kokku tipp-poliitikuid ja säravamaid poliitilisi mõtlejaid kogu maailmast.

Konverentsi videoülekannet saab jälgida LMC kodulehel ja Postimees online’is. Konverentsi meediapartner on uudisteagentuur BNS.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles