BBC avaldas ambitsioonika võrdõiguslikkuse programmi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP/Scanpix

BBC avaldas ambitsioonika uue strateegia, tagamaks mitmekesisust ja erinevate gruppide esindatust kõigis korporatsiooni tegevustes. Muuseas plaanitakse aastaks 2020 kaasata vähemalt 50% naisi, 8% puuetega inimesi, 15% rahvusvähemusi ja 8% LGBT gruppide esindajaid.

Suurbritannia avalik-õiguslik televisiooni- ja ringhäälingukontsern on seadnud eesmärgiks jõuda aastaks 2020 riigi suurima tööjõu- ja sihtrühma mitmekesisuseni, mis tähendab seda, et oma tegevuses ja programmivalikus püütakse jõuda võimalikult laialdase vähemusrühmade kaasamiseni.

«Me tahame, et mitmekesisus ja kaasatus oleks BBC-s tavapärased nähtused ja peegeldaks kõike, mida me teeme, nii eetris kui eetriväliselt,» sõnas BBC mitmekesisusprogrammi juht Tunde Ogungbesan. «Seetõttu usun ma, et mitmekesisus hõlmab kõiki gruppe. BBC kuulub kõigile Suurbritannias, inimeste taustast hoolimata, seega on kõigil BBC-s kohustus kindlustada, et me esindame, ning oleme esindatud, rahva poolt, keda me teenime.»

Oma tarbijaskonna elude peegeldamiseks kavatseb korporatsioon seada sisse erinevaid sihtrühmasid kõnetavad programmid. Nende seas keskendutakse puuetega inimeste, naiste, etniliste vähemuste ja LGBT gruppide huvidele.

Lisaks programmivalikule kavatsetakse muuta ka korporatsiooni töötajaid puudutavaid seadusi. Näiteks on 2020. aastaks määratud uus tööjõu palkamise poliitika, mille kohaselt peaks firma töötajad ja juhtkond olema vähemalt sama mitmekesised kui teistes riigi ringhäälingufirmades. Naiste esindatus peaks olema nii juhtkonnas kui muudel ametitel 50%, sama kriteeriumi alusel peaks olema esindatud 8% ulatuses puuetega inimesed, 15% etnilised vähemused ning 8% LGBT grupid. Samad arvud kehtivad ka ekraanirollide jaotamise kohta.

Muuhulgas kavatsetakse sisse seada ka uued kriteeriumid töötajate palkamiseks, seda eesmärgiga hoida firma avatud parimatele loometalentidele nende taustast hoolimata. Võimalikult laialdase sihtrühmani jõudmiseks kavatsetakse teha tihedat koostööd tööhõiveprogrammidega, et tagada vähemalt 25 protsendi töötajate värbamine avaliku konkursi alusel töötute seast.

Need avaldused jätkavad 2013. aastal BBC juhiks saanud Tony Halli kurssi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles