USA rahvasaadiku tulistamises kahtlustatakse kahte meest

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvatav kahtlusalune Jared L. Loughner.
Arvatav kahtlusalune Jared L. Loughner. Foto: Scanpinx

Ühendriikide politsei pidas seoses Arizona osariigis Tucsonis aset leidnud tulistamisega kinni meessoost kahtlusaluse ning otsib veel üht võimalikku kaasosalist.

Eile kohaliku poe juures toimunud tulistamises sai surma kuus ja viga tosin inimest. Haavatute seas on ka Kongressi esindatekoja demokraadist liige Gabrielle Giffords, keda tabas kuul pähe. Arstide kinnitusel on rahvasaadiku seisund pärast operatsiooni kriitiline, vahendas CNN.

Politsei pidas vahetult pärast tulistamist kinni 22-aastase kahtlusaluse. Kuigi politsei keeldus kahtlusaluse nime avalikustama, kinnitasid mitu Arizona osariigi õiguskaitsega seotud allikat, et tegemist on Jared Lee Loughneriga.

Politsei kinnitusel takistasid sündmuskohalt pagenud kahtlusaluse põgenemisteed kaks pealtnägijat. Kahtlusaluselt võeti ära üheksamillimeetrine Glock-tüüpi käsirelv, mis oli tema tabamisel veel laetud. Esialgsetel andmetel peaks kahtlusalune juba täna kohtu ette ilmuma.

Kohalike politseijõudude kinnitusel oli kahtlusalusel ka varasem kokkupuude politseiga, kuna ta oli teinud vägivaldseid ähvardusi. Politsei ei täpsustanud aga, kelle vastu. «On alust uskuda, et sellel isikul võib olla probleeme vaimse tervisega,» täpsustas Pima maakonna šeriff Clarence Dupnik.

Korrakaitsjad otsivad ka teist meest, kes uurijate arvates on samuti seotud Giffordsile tehtud atentaadikatsega ning kuus inimelu, sealhulgas ka kuueaastase tüdruku ja kohtuniku elu nõudnud tulistamisega. Kuriteo motiivid on esialgu ebaselged.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles