Häkkerid üritasid Merkeli parteid rünnata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Häkkerite grupp, mis ekspertide hinnangul tegeleb venevastaste valitsuste ründamisega, on alates aprillist üritanud kahjustada Saksamaa Kristlik-Demokraatliku Liidu arvutisüsteeme, vahendab Reuters.

Uurijate väitel on häkkeriterühmitus nimega Pawn Storm üritanud varastada korporatiivseid andmeid ja isiklikku informatsiooni partei arvutisüsteemidest ning tuntud inimestelt. Aasta eest avastas uurimisrühm, et Saksamaa alamkoja vastu korraldatud rünnakute jäljed viisid samuti Pawn Stormini.

Hiljutistes rünnakutes on häkkerid üritanud teostada koordineeritud infovargust Saksamaa Kristlik-Demokraatliku Liidu ja avaliku elu tegelaste vastu, kasutades Lätis ja Hollandis baseeruvaid arvutisüsteeme.

«Seni ei olnud me veel rünnakute ohvriks langenud,» lausus Saksamaa Kristlik-Demokraatliku Liidu allikas täna. «Me oleme teinud oma infosüsteemides vajalikke muudatusi. Rünnaku põhjuste kohta ei ole meil andmeid.»

Pawn Storm on olnud tegev enam kui kümme aastat ning on üks pikaealisemaid küberspionaaži rühmitusi.

«Pawn Storm ründab ilmselgelt sihtmärke, mida võib tajuda ohuna Vene poliitikale ja huvidele,» ütlesid Trend Micro uurijad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles