Moskva nõuab Vene piloodi tapjate karistamist (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2746946 11/26/2015 Flowers laid at the monument to pilots in the center of Lipetsk in memory of Lieutenant Colonel Oleg Peshkov of the Lipetsk Air Force Center, the commander of the downed bomber Su-24. Jurij Sorokin/Sputnik
2746946 11/26/2015 Flowers laid at the monument to pilots in the center of Lipetsk in memory of Lieutenant Colonel Oleg Peshkov of the Lipetsk Air Force Center, the commander of the downed bomber Su-24. Jurij Sorokin/Sputnik Foto: Jurij Sorokin/Sputnik

Moskva kutsub Ankarat üles leidma ja võtma vastutusele allatulistatud Vene sõjalennuki Su-24 piloodi Oleg Peškovi tapjaid, ütles välisministeeriumi ametlik esindaja Maria Zahharova täna.

«Kutsume Türgi võime üles rakendama ammendavaid meetmeid, et leida ja võtta vastutusele kõik Vene lenduri huku süüdlased. Jutt ei ole ainult Çelikist, vaid ka teistest verises arveteõienduses osalenud sissidest, kes olid tema otseses alluvuses,» sõnas Zahharova teabetunnis.

Ta lisas, et İzmiri prokuratuuri keeldumine kriminaalasja algatamisest Vene lenduri tapmises kahtlustatava Alparslan Çeliki suhtes tekitab tõsist muret ja palju küsimusi.

«Mingit selgust ja läbipaistvust selles, mis toimub, ei ole. Ankara kirjutab tegelikult alla sellele, et ta ei soovi võtta osa süüd enda kanda, arvestades, et just tema tegevus, alatu ja reetlik, tõi kaasa lennuki hävitamise ja lenduri huku,» ütles diplomaat.

«Üldse kujuneb mulje, et Türgi õigusemõistmine püüab sihikindlalt vabastada vastutusest inimest, kes tunnistas avalikult ränga kuritöö sooritamist,» sõnas Zahharova.

Izmiri prokuratuur keeldus algatamast Çeliku suhtes kriminaalasja.

Türgi politsei pidas 31. märtsil Çeliku koos kaasvõitlejatega kinni ühes İzmiri restoranis.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles