Brasiilia riigipea lubas toetust korruptsiooniuurimisele naftafirmas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Presidendi kohusetäitjaks saanud Michel Temer tõdes, et uus valitsus peab taastama Brasiilia võimude usaldusväärsuse rahva silmis.
Presidendi kohusetäitjaks saanud Michel Temer tõdes, et uus valitsus peab taastama Brasiilia võimude usaldusväärsuse rahva silmis. Foto: Eraldo Peres/AP

Brasiilia presidendi kohusetäitjaks saanud Michel Temer lubas neljapäeval igati toetada korruptsiooniuurimist riiklikus naftafirmas.

Brasiilias kestab poliitiline kriis, mille keskmes on riiklikku naftafirmat Petrobras ümbritsev korruptsiooniskandaal. Skandaali on mässitud nii võimu- kui ka opositsioonipoliitikuid.

Temer tõdes ühtlasi, et uus valitsus peab taastama Brasiilia võimude usutavuse rahva silmis ja viima tasakaalu eelarve.

Brasiilia senat peatas varem päeval president Dilma Rousseffi ametivolitused, mis võimaldab alustada tema tagandamise protseduuri süüdistatuna riigieelarvega manipuleerimises. Senat toetas menetluse alustamist häältega 55-22.

Ajutiseks riigipeaks sai seejärel asepresident Temer.

Brasiilia riikliku naftafirma Petrobrasi kahjum oli 2015. aastal rekordilised 9,6 miljardit dollarit (8,54 miljardit eurot).

Petrobras ümbritseva ulatusliku korruptsiooniskandaali raames on süüdistus esitatud kümnetele poliitikutele ja tippametnikele. Mõned neist on praeguseks juba süüdi mõistetud ja vanglakaristuse saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles