Trumpi kasvav fännibaas Hiinas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters/ScanPix

Hoolimata pikantsetest väljaütlemistest oma «lemmiksihtmärgi» Hiina suunal, on Donald Trumpi toetajaskond Aasia suurriigis järjekindlalt kasvamas, vahendab CNN.

Kuigi Trump on nimetanud Hiina kaubandussuhet USA-ga «vägistamiseks» ning korduvalt väitnud, et Hiina varastab Ühendriikide töökohti, leidub Hiinas üha suuremal hulgal ka Vabariiklaste tõenäolise presidendikandidaadi toetajaid.

«Ma arvan, et Donald Trumpil on julgust öelda asju, mida tavalised inimesed ülejäänud ühiskonnas ei julge,» sõnas Gu Yu, noor tehnoloogiaarendaja, kellele meeldivad Trumpi selgesõnalised väljaütlemised. «Minu arvamus on, et poliitiline korrektsus hägustab probleeme nende lahendamise asemel.»

Gu Yo on osa väiksest kuid häälekast Hiina fännide grupist, kes on moodustanud Hiina veebikeskkonnas Weibo grupi Donald J Trumpi Superfännide Rahvas.

Üks sotsiaalmeedia kasutaja kirjutas, et «Hillary Clinton annab vaid tühje lubadusi, samas kui Trump on oma ala valitseja». Teine aga arvab, et Trump on «aus, terav, pragmaatiline ja stiilne». Kolmas ütles, et hääletaks tema poolt juba lihtsalt seetõttu, et ta on nii nägus.

Demokraatide esinumbrist Hillary Clintonist aga nii hästi ei arvata. Üks paljutsiteeritud väide Weibo internetikeskkonnas käsitleb tema abikaasa Bill Clintoni avalikku truudusetust: «Kui ta ei saa hakkama oma abikaasaga, siis kuidas peaks ta hakkama saama Ameerikaga?»

Telenägu Sima Nan, keda on kirjeldatud ka kui Hiina Bill O`Reilly`t, on Clintonit avalikult nimetanud «hulluks vanaeideks».

Muidugi ei jaga Hiinas kõik Trumpi-vaimustust. Märtsis nimetas riigi ajaleht The Global Times teda «rikkaks nartsissistiks ja klouniks» ning lisas, et «rassisti esiletõus paneb maailma muretsema».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles