Leedu seimi liige on altkäemaksukahtlustusest vapustatud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters/ScanPix

Altkäemaksu võtmises kahtlustatav Leedu seimiliige, Liberaalse Liikumise juht Eligius Masiulis kinnitab, et on sügavalt vapustatud, kuid ei saa talle esitatud kahtlustust kommenteerida.

«Inimlikult olen ma vapustatud. Praegu käivad menetlustoimingud ja ma ei saa seetõttu midagi kommenteerida,» ütles ta ajakirjanikele eile.  

Sellegipoolest ta loodab, et saab lähiajal esitada kahtlustusega seoses oma ametliku seisukoha ja hinnangu.

Leedu eriuurimisteenistus uurib kahtlust, et kontserni MG  Baltic esindajad andsid Liberaalse Liikumise juhile Eligius Masiulisele 100 000 eurot altkäemaksu.

Menetlustoimingute käigus otsiti eile läbi MG  Balticu presidendi ja asepresidendi töökohad, Masiulise kodu, auto ja töökoht Liberaalse Liikumise peakorteris. Prokuratuuri teatel 106 000 euro suuruses sularaha ka leiti.

«Kohtueelse uurimise käigus kontrollitakse väiteid, justkui ühe äriettevõtte esindajad andnuks seimisaadik Masiulisele suure altkäemaksu (100 000 eurot), et tema erakond tegutseks ettevõtte huvides,» seisis pressiteates.

«Saan kinnitada,» vastas eriuurimisteenistuse pressiesindaja Ruslanas Golubovas BNS-i küsimusele, kas kõneksolev ettevõte on MG  Baltic.

Eriuurimiskomitee otsustas Masiulise eritunnistajana üle kuulata. Põhiseadus ei luba seimiliiget kriminaalvastutusele võtta.

Uuritakse eriti suure altkäemaksu võtmise, andmise ja mõjuvõimuga kauplemise kahtlustust.

Kohtueelset uurimist kontrollib peaprokuratuuri korruptsiooniosakonna töörühm.

MG Baltiс on Leedu suurimaid ettevõtteid, kuhu kuulub nii tööstus kui ka meedia- ja kinnisvara ning kaubandusettevõtteid, tunamullu töötas seal 3000 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles