Häkkerid tungisid suurimasse pankadevahelisse maksesüsteemi SWIFT (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Häkkerid suutsid tungida maailma suurimasse rahvusvahelisse pankadevahelisse maksesüsteemi SWIFT, teatas USA meedia eile.

SWIFT-ile sooritatud rünnakust selgub, et häkkerid üritasid selle süsteemidele ligi pääseda, kirjutasid päevalehed New York Times ja Wall Street Journal. Lehtede teatel teeb süsteemi haldav ettevõte ametliku avalduse täna.

Süsteemi läbib igapäevaselt miljoneid dollareid ning see on ülemaailmse finantssüsteemi jaoks äärmiselt oluline. Seni on seda peetud väga hästi turvatuks.

Rünnaku sihtmärgiks oli kommertspank, mille kaudu suudeti pangale ettenähtud koode kasutades SWIFT-ile sõnumeid saata, kirjutas meedia.

SWIFT-ile sooritatud rünnak sarnaneb veebruaris toimunud vahejuhtumile, kui New Yorgi Föderaalse Reservpanga hallatavalt Bangladeshi riigi arvelt varastati 81 miljonit dollarit. Juhtum on senini lahendamata, kirjutasid lehed.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles