Al-Quaeda tappis Süürias 19 alaviidi külaelanikku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/SCANPIX

Terrorivõrgustiku Al-Qaeda Süüria haru võitlejad ja nende liitlased hõivasid alaviitide küla riigi keskosas ja lasid maha 19 elanikku, ütlesid vaatlejad täna.

Alaviidid on moslemite usurühm, mille liikmed moodustavad sunniitide enamusega Süürias umbes 20 protsenti rahvastikust. Neil on aga suur poliitiline mõjuvõim. Sageli šiiade hulka arvatavasse alaviitide usurühma kuulub ka president Bashar al-Assad.

Rünnakus Hama provintsi Al-Zara külale sai surma ka kaheksa Assadi režiimi toetavat omakaitsevõitlejat. Mitu külaelanikku võeti vangi, teatas vabaühendus Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus.

«Nad sisenesid majadesse ja avasid perekondade pihta tule, tappes vähemat 19 tsiviilelanikku, seal hulgas kuus naist,» ütles keskuse juhataja Rami Abdel Rahman.

Riiklik uudisteagentuur SANA mõistis Hama külaelanike hulgas läbi viidud tapatalgud hukka.

Süüria alaviidid on koondunud peamiselt Vahemere rannikul asuvatesse Latakia ja Tartusi provintsi. Sunni äärmuslased nagu Al-Qaeda peavad neid ketseriteks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles