Hiina suurima kummituslinna arhitektuursed imed (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hiinasse Sise-Mongoolia Ordos`i piirkonda ehitatud linn, mis pidanuks saama koduks miljonile inimesele, seisab nüüd praktiliselt tühjana, vahendab CNN.

2000. aastate alguses investeeris Hiina valitsus üle 1 miljardi dollari Sise-Mongoolia provintsi linna rajamiseks. Ehitus asub Ordosi asulast mõned kilomeetrid lõunas ja seisab nüüd praktiliselt kasutamata.

Linna kutsuti muuseas planeerima Šveitsi firma Herzon & de Meuroni ning Hiina kunstniku Ai Weiwei poolt korraldatud projekti Ordos 100 raames 100 arhitekti 27 eri riigist.

«Ainult Hiina mõtleb, et linn on arenemisjärgus, muu maailm arvab, et see on surnud,» ütles fotoprojekti «A Failed Utopia» autor Raphael Olivier CNN-ile.

«Palju on keskendunud sellele aspektile, et tegemist on läbikukkunud, imeliku paigaga, samas on see ka tohutu saavutus ning sealsed inimesed ei ole tingimata õnnetud, seal on õhus palju lootust. Seda peaks teatud tasandil austama,» lisab fotograaf.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles