Džihadiste värvanud mehed lasti vabadusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/SCANPIX

Teisipäeval mõistis Belgia kohus süüdi kaks meest, kes tegelesid džihadistide värbamisega, kuid lasid nad hiljem vabaks, kuniks ei ole kindel, kas nad oma otsuse edasi kaebavad, vahendab CNN.

Kohus mõistis ühele mehele kuue ja teisele seitsme aasta pikkuse vangistuse, kuid otsuse kohaselt ei pidanud kohus mehi kinni, kuni nad pole otsustanud, kas nad soovivad kohtu otsust edasi kaevata.

Brüsseli tribunali Luc Hennarti sõnade kohaselt ei olnud mehed otseselt ohtlikud. «Nad käitusid korralikult,» sõnas kohtunik.

«Inimene, kes on esialgse otsuse alusel süüdi mõistetud, võib selle edasi kaevata. Isikutel on kuu aega apellatsioonikohtusse pöördumiseks. Ning apellatsioonikohus võib jõuda hoopis teise otsuseni. Seetõttu otsustaski kohtunik mehed vahepealseks ajaks vabadusse lasta.»

Üks kohtualustest on Khalid Zerkani, Zerkani võrgustiku juht ja Afganistani džihadistide veteran, kas tegeles ka kümnete noorte värbamisega Brüsseli Molenbeeki linnaosas. Muuseas värbas ta ka Najim Laachraoui, kas end 22. märtsil Brüsseli lennujaamas õhkis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles