Gruusia opositsioon on NATO suuna vastu (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia opositsiooniliider Nino Burdžanadze
Gruusia opositsiooniliider Nino Burdžanadze Foto: Reuters/ScanPix

Gruusia parlamendi endise esinaise Nino Burdžanadze erakond, opositsiooniline Demokraatlik Liikumine Ühtne Gruusia, peab hukatuslikuks riigi juhtkonna NATO-ga liitumise plaani.

Erakonna poliitiline sekretär Gigla Barabidze ütles täna ajakirjanikele, et lõhestatud Gruusia vastuvõtmine ükskõik millisesse organisatsiooni on vale ja hukatuslik.

Tema sõnul kinnitavad riigi juhtkonna esindajate avaldused USA-Gruusia ühisõppuse avamisel nende asjatundmatust, samuti varjavad nad Gruusia ühiskonna eest, mil viisil nad NATO-sse astumist ette kujutavad.

«Võimudel ei ole selles küsimuses strateegiat. Väljaöeldud seisukoht, et Gruusia saab NATO liikmeks samamoodi nagu kunagi kaheks jaotatud Saksmaa, on kahtlane ja sunnib järele mõtlema. Jagatud Gruusia vastuvõtmine mingisse liitu ei ole see, mida me tahame, kui aga Gruusia juhtkond arvab nii, siis on see väär ja seda tuleks küsida rahvalt rahvahääletusel,» sõnas ta.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles