Indias lasti maha kaks ajakirjanikku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX/REUTERS

India idaosas lasti ööpäeva jooksul erinevates piirkondades maha kaks ajakirjanikku, teatasid täna politsei ja kohalik meedia.

Hindikeelse päevalehe Hindustan kohaliku toimetuse juhataja Rajdeo Ranjan tapeti eile õhtul Bihari osariigis. Tundmatud isikud tulistasid mootorrattaga sõitnud ajakirjanikku viis korda.

«Teda tulistati väga lähedalt. Me viisime ta haiglasse, aga sinna jõudes tunnistati ta surnuks,» ütles Siwani piirkonna politseiülem Saurabh Kumar Sah.

Tapmise motiiv veel selgunud ei ole, kuid kaks inimest on küsitlemiseks kinni peetud, lisas ta.

Neljapäeva õhtul lasti Bihariga piirnevas rahutus Jharkhandi osariigis maha teleajakirjanik Akhilesh Pratap Singh. Temagi oli mootorrattaga koduteel.

«Pealtnägijaid ei ole, aga me kahtlustame, et tapjad olid samuti mootorrattal,» vahendas ajaleht Indian Express osariigi kõrge politseiametniku Upendra Prasadi sõnu.

Indias tapeti 2015. aastal Aasia riikidest kõige rohkem ajakirjanikke, näitavad organisatsiooni Piirideta Reporterid andmed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles