Kamerun teatas viie Boko Harami juhtivliikme tabamisest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nigeeria võõrustab nädalavahetusel Aafrika ja lääneriikide kõnelusi islamirühmituse Boko Haram üle, mis on seotud Islamiriigiga (IS) ja ohustab Aafrika julgeolekut.
Nigeeria võõrustab nädalavahetusel Aafrika ja lääneriikide kõnelusi islamirühmituse Boko Haram üle, mis on seotud Islamiriigiga (IS) ja ohustab Aafrika julgeolekut. Foto: POOL/REUTERS

Kameruni valitsus teatas laupäeval viie islamistide äärmusrühmituse Boko Haram juhtivliikme tabamisest ning kümnete vangistatud naiste ja laste vabastamisest.

Valitsuse eestkõneleja Issa Tchiroma sõnul korraldati rünnak Boko Harami laagrile Madawaya metsas, kust korraldati piiriüleseid rünnakuid Nigeeriasse.

Operatsiooni käigus vabastati 28 last ja 18 naist. Lapsi ja naisi treeniti enesetapurünnakuteks.

Nigeeria võõrustab nädalavahetusel Aafrika ja lääneriikide kõnelusi islamirühmituse Boko Haram üle, mis on seotud Islamiriigiga (IS) ja ohustab Aafrika julgeolekut. Kohtumisest võtavad osa piirkonna riikide Benini, Kameruni, Tšaadi ja Nigeri juhid, aga ka Prantsuse president François Hollande ning kõrged diplomaadid USA-st, Suurbritanniast ja Euroopa Liidust.

Nigeeria soovib tihendada sõjalist koostööd, et riigi kirdeosas juba ligi seitse aastat kestnud vägivallale lõpp teha. Boko Harami tegevus on nõudnud vähemalt 20 000 inimese elu ja selle tõttu on kodupaigast põgenema sunnitud üle 2,6 miljoni inimese.

Boko Harami liider Abubakar Shekau vandus eelmisel aastal truudust IS-i juhile Abu Bakr al-Baghdadile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles